Ameland decor Europees Kampioenschap Offroad Triatlon 2008

KOPENHAGEN – Ameland is aangewezen als locatie voor het Europees Kampioenschap Offroad Triatlon in 2008. Dat is donerdag 28 juni door de Europese Triathlon Unie (ETU) tijdens haar congres in Kopenhagen bekend gemaakt. Na drie achtereenvolgende jaren (2004-2006) het Open Nederlands Kampioenschap Offroad Triatlon te hebben georganiseerd meent de stichting Tri-Ambla klaar te zijn voor het organiseren van het EK 2008. “De wedstrijd op Ameland wordt door zowel wedstrijdatleten als recreanten gezien als de mooiste offroad triatlon van Nederland, niet in de laatste plaats vanwege het enthousiasme van vrijwilligers en publiek. Kunnen finishen in het centrum van Nes is iedere keer weer een overwinning en belevenis,” meldt Joep Oud, voorzitter van Tri-Ambla.
Offroad triatlon is een relatief nieuwe discipline in de triatlonsport. Dit jaar is er voor het eerst een EK georganiseerd op het Spaanse eiland Ibiza. Ameland is het volgende eiland, een locatie waarop triatlons van oudsher thuis horen.
Het Europese Kampioenschap zal plaatsvinden op zaterdag 13 september 2008 en gaat over 1500 meter zwemmen in de Waddenzee, 30 km mountainbiken en 10 km crossloop over onverhard terrein. Behalve de strijd met elkaar gaan ze ook de strijd aan met de eilander elementen.
De Tri-Ambla wordt sinds 2002 georganiseerd door een bestuur van 6 personen, 15 coördinatoren en 150 vrijwilligers. “We hebben een fantastisch team van coördinatoren en vrijwilligers,” zegt Oud. Aan Tri-Ambla deden in 2006 435 deelnemers mee waaronder bijna 100 kinderen. Tri-Ambla 2007 word in het weekend van 15 en 16 september gehouden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *