Ameland centraal in NCRV’s Plein 5

LOIHILVERSUM – Het NCRV-programma Plein 5 op Radio 5 Nostalgia besteedt dit seizoen wekelijks aandacht een streken, steden en dorpen in Nederland. Van het Oldambt in Groningen tot Walcheren in Zeeland. In de week van maandag 21 tot en met donderdag 24 november staat Ameland centraal in Plein 5. Aanleiding is de kunstmaand die elk jaar in november weer op het eiland wordt gehouden.

Op maandag 21 november belt presentator Hijlco Span met Pieter Smit, de man achter de schermen van de kunstmaand. Hij vertelt onder meer over de verschillende manieren waarop de kunst op het eiland wordt tentoongesteld. Dinsdag proeft Hijlco het bekende Amelander likeurtje het Nobeltje. Hotel/slijterij Nobel is een begrip op Ameland en stuurde speciaal voor Hijlco een flesje likeur met bijhorend glas op. Woensdag besteedt Plein 5 aandacht aan de voormalige walvisvaart waar het eiland in de vijftiger jaren van de vorige eeuw om bekend was.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *