Nationale toppers aan start Strandrace MTB Ameland

NES – Op 12 en 13 maart 2016 vindt voor de zevende maal MTB Ameland plaats. Een weekend vol activiteiten en avontuur voor mountainbikers. Het Waddeneiland is op zaterdag het decor voor de proloog, een individuele tijdrit van 6 km door de Hollumer duinen en daarna voor de Strandrace Ameland. Voor de deelnemers die op beide onderdelen starten wordt er een speciaal combiklassement opgesteld: de ultieme uitdaging op 12 maart.

Op zondag start in alle vroegte de toertocht. Hier kunnen de deelnemers op een recreatieve wijze genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De afstanden waar men uit kan kiezen zijn 15, 30, 60 of 90 kilometer. In totaal zullen het volgende weekeinde ongeveer 1500 mountainbikers Ameland bezoeken. Voor het derde jaar op rij is de spectaculaire Strandrace onderdeel van MTB Ameland. Ook dit jaar is deze race onderdeel van de Eneco Hollandse Wind Strandrace Competitie en is het de voorlaatste wedstrijd voor het algemeen klassement. De Strandrace kent een sterk deelnemersveld met veel nationale toppers. De winnaar van vorig jaar, Bram Imming, zal samen met zijn team Imming/De Zeeleeuw de titel verdedigen. Maar er zijn kapers op de Amelander kust, waaronder de rijders van het Koga Mountainbiketeam met als aanvoerder klassementsleider Ramses Bekkenk. Teamgenoten Bram Rood en Stefan Vreugdenhil, de nummer 4 en 5 van het algemeen klassement, zullen ook voor podiumplaatsen gaan strijden. Thijs Zonneveld zal in zijn nationale kampioenstrui op Ameland aanwezig zijn met zijn teamgenoten van Team Theo Schilder Tweewielers. Om het favorieten rijtje compleet te maken zal de nummer twee van het klassement, Sven Broekaart van Milremo Beukers Biketeam, en oud profrenner en mountainbikekampioen Thijs Al aan de start verschijnen.

Bij de vrouwen is Alieke Hoogenboom (MBC-Noordbikers) de te kloppen vrouw. Na twee achtereenvolgende zeges gaat ze dit jaar voor de triple. De concurrentie zal komen van Esther van Veen en Esther Kortekaas die graag de koppositite in het algemeen klassement over willen nemen van de afwezige Nina Kessler. Zij is er niet bij, want ze fietst dan de Ronde van Drenthe. Met het einde van de competitie in zicht en met de kennis dat Ameland vorig jaar één van de zwaarste strandraces was, zal het op zaterdag 12 maart 2015 een spannende en enerverende wedstrijd worden.

MTB Ameland wordt georganiseerd door de Stichting Sportpromotie Ameland. Naast de MTB Ameland organiseert Sportpromotie Ameland de Tri-Ambla (Cross Triathlon) in september, de Ameland Adventurerun (hardloopevenement) in december en Tussen Slik en Zand (wandelevenement) in oktober.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *