AEC en energietransitie

BUREN – Dinsdag 15 september organiseert de Amelander Energie Coöperatie een algemene ledenvergadering. Prof. dr. Ad van Wijk zal deze avond afsluiten met een presentatie over de rol van waterstof in de energietransitie.

Professor Ad van Wijk is deeltijd Professor ‘Future Energy Systems’ aan de Technische Universiteit Delft. Daarnaast is hij benoemd als waterstof ambassadeur in Noord-Nederland en wordt hij gezien als het boegbeeld van energietransitie. Van Wijk ontving in het verleden vele prijzen voor excellent ondernemerschap, werd hij verkozen tot Nederlandse ondernemer van het jaar in 2007 en topman van het jaar in 2008. Zijn werkzaamheden richten zich nu op onderzoek en ontwikkeling van de energiesystemen van de toekomst, met speciale aandacht voor de rol die waterstof speelt. Zo bespreekt hij tijdens deze bijeenkomst de mogelijkheden en onmogelijkheden van waterstof als energiedrager.

De algemene ledenvergadering van de AEC start om 20.00 uur in de feestzaal van Klein Vaarwater. Ook niet-leden zijn deze avond van harte welkom. Tijdens deze bijeenkomst wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen.

Bron: AEC

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *