Adventurerun met Negerman en Bekkali

NES – Vandaag, op de derde zaterdag in de adventperiode, vindt de 13e Ameland Adventurerun plaats. Ruim 4600 sporters hebben zich ingeschreven voor de halve marathon, de Univé 10 km, de 5 km en de 1 en 2 km Rabobank Kidsrun. Met deze laatste afstand begint het programma op 17 december om 11.30 uur. De laatste lopers, die van de halve marathon, finishen rond 16.30 uur.

Erik Negerman

De nummer twee op de halve marathon van 2015 en vaste gast bij veel sportevenementen op Ameland, Erik Negerman, stelt dit jaar het startveld voor de verschillende afstanden samen. Hij heeft een aantal zeer sterke atleten bijeen weten te brengen. Negerman heeft zijn eigen concurrenten uitgezocht.

Omar Bekkali

De winnaar van 2015, de Belg Omar Bekkali, is een van de favorieten voor de halve marathon. Bekkali komt vanaf 2013 elk jaar vanuit Luik naar Ameland en weet elke keer een plekje op het podium te bemachtigen. Vorig jaar stond hij op het hoogste platform. De nummer drie van vorig jaar, de Fries Riekele Kobes, is ook present.

Erik Negerman heeft ook nog de toplopers Tom Wiggers (in augustus nog deelnemer aan de EK Halve marathon te Amsterdam), meervoudig Nederlands Kampioen Dennis Licht, Olfert Molenhuis en Harm Sengers uitgenodigd.

Marije te Raa

Bij de dames is de nummer één van 2014 , Marije te Raa terug op Ameland. De voormalig middenafstand loopster verraste toen iedereen bij haar debuut op de 21,1 km met een prachtige zege. Naast Te Raa komen de nummers twee en drie van het afgelopen editie aan de start, Danne Boterenbrood en Samantha Wolfslag. Ook Miriam van Reijen zal er zijn. Immy Auck Kersbergen, winnares van 2015, moet helaas verstek laten gaan.

Avontuurlijke loop

Het deelnemersveld van de 10 km kent ook veel sterk atleten van nationale en regionale allure. Het parcours van de Adventurerun 2016 is ongewijzigd en loopt over de beproefde route van de afgelopen jaren met een lange aanloop vanuit Nes naar het bos en een extra strand op- en afgang rond het 5 km punt. Het unieke maar selectieve parcours is grotendeels onverhard en geaccidenteerd. Het is uitgezet in de afwisselende natuur van Ameland. Bos, duinen, kwelders en het onvoorspelbare strand vormen het decor van deze avontuurlijke loop.

Start en Finish

Start en finish zijn op de Reeweg in het centrum van Nes.

Naast de wedstrijd- en prestatieloop over 21,1 km (1300 aanmeldingen) wordt ook gestart op de 5 km prestatieloop (900 aanmeldingen) en Univé Dichtbij 10 km prestatieloop (2150 aanmeldingen).

Voor de kinderen t/m 12 jaar is er de Rabobank Kidsrun over 1 of 2 km (280 aanmeldingen).

Startvakken

De wedstrijdlopers (Atletiekunie) en de deelnemers afkomstig van Ameland starten in het voorste startvak. In het tweede vak staan de overige deelnemers opgesteld. Dit geldt zowel voor de starts van de 5, de 10 en 21 km. De genodigde lopers (21 km) mogen voor de startstreep inlopen.

Programma zaterdag 17 december 2016

  • 11.10 Warming up Kidsrun Centrum Nes
  • 11:30 Start 1 km Rabobank Kidsrun Reeweg Nes
  • 11:45 Start 2 km Rabobank Kidsrun Reeweg Nes
  • 12:15 Start 5 km Prestatieloop Reeweg Nes
  • 12:30 Prijsuitreiking Rabobank Kidsrun Kerkplein Nes
  • 13.20 Overhandiging Cheque Foppe Fonds Reeweg Nes
  • 13:25 Start 10 km Unive Dichtbij Prestatieloop Reeweg Nes
  • 13:45 Start 21,1 km Wedstrijd- en prestatieloop Reeweg Nes
  • 14:45 Prijsuitreiking 5 en 10 km Kerkplein Nes
  • 16:30 Prijsuitreiking 21,1 km Kerkplein Nes

Aansluitend is er een Adventurerun Finishfeestje op het Kerkplein in Nes.

⇒ lees hier over de Adventurerun en bekijk wie de winnaars zijn van de afgelopen jaren

⇒ Was u nog op zoek naar een kaart of kon u onverhoopt niet mee doen? Dan had u een Haasje kunnen plaatsen. Onthouden voor volgend jaar! Kijk hier hoe dat werkt ⇒

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *