Acroteams Dokkum succesvol in Oldenburg

OLDENBURG – Het is alweer een paar dagen geleden maar toch zeer verlmeldenswaard: afgelopen weekend maakten vijf acroteams van Gym Academy Dokkum een succesvolle trip naar Duitsland om mee te doen aan de 'Offene Landesmeisterschaften Sportakrobatik'. Samen met drie teams van de afdeling Leek vertrokken de meiden, trainers, ouders en jury aar Duitsland.  

In Duitsland wordt er niet gewerkt op niveau maar in leeftijdscategorieën. De teams van Dokkum moesten het dan ook opnemen tegen een aantal internationale topsportteams. Dit deden ze niet onverdienstelijk en er werden mooie podiumplaatsen behaald.  

Junior 2 

In deze categorie streden twee teams mee en wel Flore Postma / Charissa de Vries en Linda van der Bijl / Britt Metz (van Amneland). Beide teams zetten prachtige oefeningen neer in een sterk deelnemersveld. Linda en Britt behaalden voor hun balans oefening een vijfde plaats en Flore en Charissa werden hier vierde.  

Bij de tempo oefening deden Flore en Charissa mee voor het podium, vooral technisch scoorden ze zeer hoog. Hiervoor mochten ze dan ook zilver in ontvangst nemen. Linda en Britt werden hier zesde met vooral artistiek een hoge waardering. 

Meisterklasse 

In deze categorie kwamen twee duo’s en een trio van Dokkum de vloer op. In een prachtige ambiance zetten ze hun beste oefening neer. 

Het trio Marieke de Beer, Arwen Bo de Jager en Anne Sophie Kraamer deden twee prachtige oefeningen. Zowel balans als ook tempo verliep super en ze behaalden mooie scores. Voor hun balans oefening, met handstandtoren, kregen ze brons omgehangen en op tempo werden ze vierde.  

Het duo Aukelies IJbema en Janet van der Meulen kon deze dag alleen balans laten zien en deze ging super. De jury wist dit te waarderen met een vierde plaats. Clubgenootjes Mellanie Mertens en Eva Kienstra (van Ameland) stegen boven zichzelf uit met hun geweldige balans oefening. Ze scoorden technisch hoger dan enkele topsportteams, wat een zeer bijzondere prestatie is. Door de moeilijkheid verloren ze terrein op de topsportteams maar met een totaal van maar liefst 26.880 verdienden ze terecht de zilveren medaille. Ook de tempo oefening van dit team was een genot om naar te kijken en met een mooi puntentotaal werd het een derde plaats en dus goed voor brons. 

Een prachtige eerste internationale ervaring voor teams jury en trainers van Gym Academy Dokkum. 

Door Gym Academy Dokkum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *