Achtste Ameland Beach Rugby Festival volgeboekt

Nieuw: Beach rugby voor junioren

NES – Zaterdag 9 en zondag 10 juni strijden rugbyers voor de achtste maal om het Open Nederlands Kampioenschap Beach Rugby tijdens het Ameland Beach Rugby festival. Er komen 128 teams uit zes verschillende landen naar Ameland om in vijf poules te strijden om de Silver Lighthouse Trophee. België, Engeland, Ierland, Duitsland, Zuid Afrika en Nederland strijden op het strand van Ameland.
Rugbyclub Hilversum verdedigt de eer in de open klasse heren en de dames van RC Wasps (Nijmegen) proberen hun titel te prolongeren in de open klasse dames. Verder strijden de sporters in een recreatie klasse en een veteranen klasse. Van Ameland doet er een herenteam Beach Rugby Seals (BRS) en een damesteam Ameland BRS mee. Martin Kooiker en Diana Brouwer zijn captains.
Nieuw is dit jaar de “Future Class” voor rugbyspelers in de leeftijd 16 tot 21 jaar.
Het Festival wordt op vrijdag 8 juni voorafgegaan door een Scholentoernooi voor de Amelander kinderen. De bovenbouw van de lagere scholen en de leerlingen van de middelbare school hebben de afgelopen weken tijdens de reguliere sportlessen rugbyonderricht gehad. Stichting Sportpromotie Ameland organiseert deze jeugd component voor de zesde keer.
Het Ameland Beach Rugby Festival is een sportevenement met een hoog ambitieniveau en heeft een vaste plaats op de evenementenkalender van Ameland. Het evenement wordt op initiatief van de Stichting Sportpromotie Ameland georganiseerd door Maatwerk in Sport en komt tot stand door een samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente Ameland, VVV Ameland, Maatwerk in Sport en Wagenborg Passagiersdiensten B.V.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *