Accordeon Melancolique in de Vermaning

NES – Duo ‘Accordeon Melancolique’ speelt op 18 maart in de Vermaning van Nes.

Jean-Pierre Guiran en Cherie de Boer waren er al eerder te beluisteren. Dit keer richten zij zich op Gedichtendag: ”Laven aan een stroom van muziek en gedichten.” Het thema van de 13e editie van de Gedichtendag is dit jaar “Stroom”.

Duo Accordeon Melancolique heeft dit thema aangegrepen om hun stroom van nieuwe composities aaneen te smeden tot een inspirerend programma. Muziekstukken met invloeden uit o.a. de Blues, Zuid-Amerikaanse, Franse en Klassiek muziek en Volksmuziektradities worden afgewisseld met een selectie van korte gedichten en citaten.

In 2010 speelden de twee accordeonisten ook al in de Vermaning en vorig jaar in de kermistent in Hollum. Guiran en De Boer hebben in de loop der jaren een originele stijl ontwikkeld. Hun muziek wordt over de hele wereld gebruikt door diverse dansgroepen.

Verder gebruiken filmmakers en televisiemakers hun muziek en is Accordeon Melancolique te beluisteren in enkele televisie reclames.

Ze treden in 2012 voor het eerst op tijdens het internationale accordeonfestival te Marburg, Duitsland; eerder speelden zij op festivals in IJsland en Denemarken.

De toegang is vrij, bij de uitgang is een collecte voor het bestrijden van de onkosten.

Het concert begint om 14.30 uur.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *