Accordéon Mélancolique

NES – Woensdag 29 december geeft Accordéon Mélancolique een speciaal kerstconcert in de Doopsgezinde kerk aan het Vermaningspad in Nes.

Latin,  Blues, Tango, Filmmuziek,  Chansons, Klassiek, Wereldmuziek en originele eigen composities. Dit zijn de genres die kleinkunstenaars op accordeon, Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran, aandoen op hun zoektocht langs de binnenkant van schoonheid. Ze introduceren hun muziekstukken met een sfeertekening; soms een citaat, soms een gedicht. Over dankbaarheid, over vertrouwen, met humor en knipoogjes.

Guiran en de Boer hebben in de loop der jaren een originele stijl ontwikkeld; kenners weten meteen, dat is Accordéon Mélancolique.

Hun laatste CD's bevatten steeds meer eigen composities, die regelmatig op ClassicFM te beluisteren zijn.

Hun muziek wordt over de hele wereld gebruikt door dansgroepen zoals de Franse hiphop-dansproductie van Accrorap of De Juilliard School of Arts in New York en Compañía Nacional de Danza II uit Madrid. Ook filmmakers maken gebruik van hun klanken, waaronder Marten Scorsese. In Nederland is hun muziek te horen in televisieprogramma’'s als de Troon, Man bijt Hond, NPS kort, KRO profiel en Holland’'s got talent. Op dit moment klinkt hun muziek achter een Vodafone TV reclame, die met de zweefmolen.

Het concert begint woensdag 29 december om 15.00 uur en er is een collecte na afloop.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *