Aantal miljonairs Ameland nog geen 100

HOLLUM – Op Ameland wonen bijna honderd miljonairs. In 2020 waren dat er bijna 92 en dat is 5,4 procent van het totaal aantal huishoudens. Het CBS heeft de miljonairscijfers voor Nederland in 2020 uitgezocht. Het aantal Amelander miljonairs is ten opzichte van 2017 gelijk gebleven. 

Op Terschelling wonen iets meer miljonairs dan op Ameland, op Schiermonnikoog en Vlieland dan weer iets minder. Texel spant de kroon met 7.3% miljonairs van alle Texelse huishoudens.

Miljonairshuishoudens hadden in 2020 een doorsnee vermogen van 1,6 miljoen euro, tegenover een doorsnee vermogen van 56 duizend euro van de overige huishoudens. Het vermogen van miljonairs is hiermee 28 keer zo groot.

Op 1 januari 2020 had 3,5 procent van de huishoudens in Nederland een vermogen van 1 miljoen euro of meer. Dat zijn 278 duizend huishoudens, ruim 24 duizend meer dan in 2019. Vooral in Bloemendaal en Laren wonen veel miljonairs. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over vermogens. De waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld zijn daarbij meegerekend.

Bron: CBS

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *