Aantal besmettingen Ameland opnieuw gestegen

HOLLUM – Het totaal aantal besmettingen op Ameland is zondag 13 december gestegen naar 57. Dat is twee meer dan er op 12 december 14:00 uur stonden geregistreerd. Sinds eind november komen er vrijwel dagelijks besmettingen bij. De snelteststraat aan het Snikkepad in Ballum is speciaal op zondagavond open voor mensen die zich nog willen laten sneltesten.

Op 10 december waren dat er 51, op 9 december stond de teller op 50. In november bleef het aantal meer dan drie weken lang hangen op 46. Op 28 november kwam nummer 47 erbij, op 7 december nummer 48 en op 9 december werd een sprongetje van 2 gemaakt. Nog geen drie dagen later is dat plus 5. Daarvan zouden er op dit moment nog 8 in thuisquarantaine zitten, de overige 47 eilanders lopen alweer buiten. De telling van Ameland begon op 28 september en behelst alleen ingezetenen van de gemeente. Er zijn meer mensen op Ameland positief bevonden, maar dat betreft gasten die in hun eigen gemeente meetellen.

Ameland is nog steeds een van de twee gemeentes waar nog niet één besmette persoon naar het ziekenhuis moest. Vlieland is de andere gemeente die nog zonder ziekenhuisopname vanwege coronabesmetting is.

bekijk hier het overzicht van de Corona Locator Nederland, met cijfers over het totaal aantal positieven op Ameland. Tik bij Zoeken naar gemeente de gemeente in die u wilt bekijken. Kijk op dat overzicht hoeveel mensen tien dagen geleden waren besmet en hoeveel vandaag. Het verschil tussen die twee getallen is het aantal mensen in thuisquarantaine op dit moment.

⇒ De link naar Corona Locator Nederland staat ook onderaan de pagina in het Dossier Corona.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *