'Little sand Ameland' winnende game

BUREN – Het Mediacollege Amsterdam is de winnaar geworden van de internationale wedstrijd voor gamedevelopers G-ameland. De studenten versloegen meer dan 15 andere teams tijdens de wedstrijd deze week op Ameland.

Het team van Media College Amsterdam sleepte de eerste prijs in de wacht met hun game ‘Little Sand Ameland’. Een jury, samengesteld uit (inter)nationale coryfeeën op het gebied van game-ontwikkeling, was onder de indruk van de winnende game. Jurywoordvoerder en game designer Ernest Adams: "Het is ongelooflijk dat het team een volledig werkend spel heeft gemaakt in slechts vijf dagen. Het is een makkelijk te bedienen, maar zeer vermakelijk spel geworden." Little Sand Ameland is binnenkort voor iedereen online te spelen.

In de game is het de bedoeling een zandkasteel van de opkomende golven te redden door steeds nieuw zand aan te voeren. Jury woordvoerder Ernest Adams: "Little Sand Ameland is een metafoor voor de situatie op het eiland dat ook onder constante bedreiging van de zee staat. In het verleden zijn dorpjes op het eiland vernietigd door de zee. De game heeft daarmee ook nog een educatief karakter."

De jury heeft de tweede plek toegekend aan Ameland – the Game. Hierin bestuurt de speler een vogel die boven het eiland vliegt. Alleen door het eten van de juiste voeding blijft het dier in de lucht. Jury woordvoerder Adams verwoordt het enthousiasme van alle betrokken partijen: "Het was een unieke ervaring voor zowel ons als juryleden en begeleiders en de studenten. Omdat we vijf dagen op een eiland zaten was het contact heel intensief en heeft iedereen veel kunnen leren. De begeleiders zijn trots dat we deel hebben uitgemaakt van dit creatieve proces."

Albert Sikkema, organisator van G-ameland en hoofd van de opleiding Communication & Multimedia Design van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden is zeer tevreden over het evenement: "Het doet me deugd om te zien dat iedereen -zowel studenten als begeleiders- zich zo goed hebben vermaakt.

Met de bekendmaking van de winnaar en de runner up is een eind gekomen aan het evenement, G-ameland, dat dit jaar voor het eerst is georganiseerd door Noordelijke Hogeschool Leeuwarden met ondersteuning van onder andere province Friesland, gemeente Ameland en provider Kabel Noord. Meer dan 100 deelnemers van vijf nationaliteiten hebben vijf dagen lang in 30 vakantiehuisjes op het eiland Ameland gewerkt aan een game over het eiland en zijn natuur. De game zal uiteindelijk gebruikt worden door het Amelander Natuurcentrum.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *