1344 – Redbad – Film over de koning der Friezen

HOLLUM – Nummer 1344 gaat over Redbad, de film over de koning der Friezen. Een deel van de film, die in 2018 in de bioscopen te zien zal zijn, is op Ameland opgenomen.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Redbad, ook wel Radboud of Radbod genoemd, leefde in de zevende en achtste eeuw en werd koning van de Friezen. Over de geschiedenis rond Redbad is de film Redbad gemaakt, met Roel Reiné als de regisseur. Reiné maakte onder meer de film Michiel de Ruyter en regisseerde vele Amerikaanse films. De film Redbad, met spectaculaire en historische scènes met honderden figuranten, vele paarden en krijgers, beleeft in 2018 zijn release. De film is een historisch epos over de kerstening, sagen en legenden rond de Friese koning."

⇒ lees hier nummer 1344 over Redbad

⇒ lees hier nummer 1343 over LF2018

⇒ lees hier nummer 1342 over Antifa

⇒ lees hier nummer 1341 over Waspinator

⇒ lees hier nummer 1340 over Filmtoerisme

⇒ lees hier nummer 1339 over Boek dat op Ameland speelt

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *