€127,5 miljoen voor een circulair, groen, gezond en digitaal Noord-Nederland

GRONINGEN – Voor de komende zeven jaar is vanuit de Europese Commissie een bedrag van €108 miljoen beschikbaar voor Noord-Nederland vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het Rijk heeft dit bedrag met €19,5 miljoen aangevuld waardoor er in totaal €127,5 miljoen beschikbaar is. Met dit programma kunnen ondernemers, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties gezamenlijk werken aan nieuwe innovaties die bijdragen aan de brede welvaart. De eerste subsidies kunnen na de zomer bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland worden aangevraagd.

Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol: "Nu de Europese Commissie het programma heeft goedgekeurd kunnen we een proces in gang zetten dat structureel leidt tot een verbetering van het innovatie-ecosysteem in Noord-Nederland. Hierbij dan ook de oproep aan ondernemers, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties: pak jullie kans, er is subsidies beschikbaar voor innovatie."  

Over het EFRO 

Een slimmer, groener, socialer en inclusiever Europa. Daar draagt het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) aan bij. Het EFRO wil de samenhang binnen Europa versterken en de verschillen tussen Europese regio’s verkleinen. Noord-Nederland richt zich op de versterking van het ondernemers- en innovatieklimaat. Hierbij wordt gewerkt aan een open en creatief klimaat waar ruimte is voor nieuwe ontwikkelkansen en slimme ideeën die bijdragen aan een toekomstbestendige economie en arbeidsmarkt. Vier transities zijn de basis voor deze ontwikkelingen: energie, circulair, digitalisering en gezondheid.

Bekijk voor meer informatie de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Een aanvraag indienen kan hier straks ook (na de zomer).

Bron SNN

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *