€127,5 miljoen voor een circulair, groen, gezond en digitaal Noord-Nederland

Geplaatst op: 13 juli 2022 - Categorie: Duurzaam & Milieu

GRONINGEN - Voor de komende zeven jaar is vanuit de Europese Commissie een bedrag van €108 miljoen beschikbaar voor Noord-Nederland vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het Rijk heeft dit bedrag met €19,5 miljoen aangevuld waardoor er in totaal €127,5 miljoen beschikbaar is. Met dit programma kunnen ondernemers, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties gezamenlijk werken aan nieuwe innovaties die bijdragen aan de brede welvaart. De eerste subsidies kunnen na de zomer bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland worden aangevraagd.

Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol: "Nu de Europese Commissie het programma heeft goedgekeurd kunnen we een proces in gang zetten dat structureel leidt tot een verbetering van het innovatie-ecosysteem in Noord-Nederland. Hierbij dan ook de oproep aan ondernemers, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties: pak jullie kans, er is subsidies beschikbaar voor innovatie."  

Over het EFRO 
Een slimmer, groener, socialer en inclusiever Europa. Daar draagt het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) aan bij. Het EFRO wil de samenhang binnen Europa versterken en de verschillen tussen Europese regio’s verkleinen. Noord-Nederland richt zich op de versterking van het ondernemers- en innovatieklimaat. Hierbij wordt gewerkt aan een open en creatief klimaat waar ruimte is voor nieuwe ontwikkelkansen en slimme ideeën die bijdragen aan een toekomstbestendige economie en arbeidsmarkt. Vier transities zijn de basis voor deze ontwikkelingen: energie, circulair, digitalisering en gezondheid.

Bekijk voor meer informatie de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Een aanvraag indienen kan hier straks ook (na de zomer).
Bron SNN

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?