1258 – Texel – ontstaan van het westelijkste Waddeneiland

HOLLUM – Nummer 1258 gaat over buureiland Texel, dat een andere ontstaansgeschiedenis kent dan Ameland, maar wel een Waddeneiland is. De grootste van de Nederlandse.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Texel is het meest westelijke eiland van de Nederlandse Waddeneilanden. Het is tegelijk het westelijkste eiland van alle Waddeneilanden, ook van de Duitse en Deense. Texel, uit te spreken als Tessel, is het bijna ovale eiland dat bij Noord-Holland hoort, terwijl Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog bij de provincie Friesland horen. De vijf bewoonde eilanden hebben een innige samenwerking, om hun zelfstandigheid als waddengemeente te behouden en om sterker te staan in hun lobby in regeringscentrum Den Haag. Texel heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis en onderscheidt zich van de andere vier eilanden."

⇒ lees hier nummer 1258 over Texel

⇒ lees hier nummer 1257 over Beste in 2016

⇒ lees hier nummer 1256 over Gal

⇒ lees hier nummer 1255 over Pancreatitis

⇒ lees hier nummer 1254 over Vliegrampen 2007

⇒ lees hier nummer 1253 ook over Galstenen

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *