1087 – Diamanten – bijzondere feiten en verhalen

HOLLUM – Nummer 1087 gaat over diamanten, over de grootste, de mooiste, de duurste die cadeau werd gegeven aan een zevenjarig meisje en de diamant die geen diamant was. 

"Een diamant is een kostbaar mineraal dat schaars is en ongekend hard. Het is een edelgesteente, dat er heel lang over heeft gedaan om te worden wat het is als hij in een diamantmijn wordt gewonnen. Daarna volgt nog een heel traject van bewerken voor hij in een juweel kan worden gezet. Dan is het een fonkelend en doorzichtig mineraal dat prachtig is om naar te kijken en waardevol om te hebben. Je moet er een dikke beurs voor hebben, want alle eigenschappen van diamant en de werking van de markt maken het tot een dure edelsteen. Bijzondere diamanten krijgen een naam. De grootste heet Cullinan en een rijke zakenman uit Hongkong noemde een steen die hij aanschafte naar zijn zevenjarig dochtertje Josephine. Diamanten hebben een bijzondere werking op mensen."

lees hier over Diamanten – bijzondere feiten en verhalen

bekijk hier alle artikelen, alfabetisch gerangschikt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *