Wim de Boer van Ameland

Wim de Boer achter de vlag - Foto Persbureau Ameland

Verzetsman en oudste man van het eiland

Wim de Boer van Ameland mag zich de oudste man van het eiland noemen. Hij woont in woonzorgcentrum De Stelp in Hollum. ‘Goedemorgen meneer De Boer.’ De lunch wordt gebracht. ‘As je klaar binne, pak dan maar een sukelaatje. Ut staat op het ânrecht!’ zegt De Boer vanuit zijn kamer. De medewerkster van De Stelp in Hollum weet precies wat deze bewoner blieft en zet dat voor hem klaar. ‘Dat zal ik zeker doen’, zegt ze. Als ze het brood en beleg in het keukentje heeft gezet, pakt ze een chocolaatje en trekt de deur met het naamplaatje W.C. de Boer na een ‘Bedankt en eet smakelijk!’ achter zich dicht.

Praten als Brugman
Wim de Boer woont in De Stelp en hij zit er goed. Hij kijkt terug op een arbeidzaam leven en met kleine attenties zoals een schaaltje chocolaatjes, verwent hij de mensen die nu het werk moeten doen.
Wim de Boer van Ameland is over het hele eiland bekend. Hij geniet die bekendheid door zijn werk als kantoorhouder bij de PTT, door zijn maatschappelijke functies en zijn dagelijkse fietstochten. De Hollumer kan praten als Brugman, zat jaren in de gemeenteraad, was verschillende termijnen wethouder en diverse malen locoburgemeester, maar het allerliefst zit hij op de Ballumer Blinkert.

lees het hele artikel op Reporters Online
Lees ook
⇒ Amaryllis
⇒ Tetraëder
⇒ Olfert Pieter Lap
⇒ Strandval
 terug naar Artikelen Archief -

Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?