Derde verlies op rij van Geel Wit – 29 oktober 2017

LEEUWARDEN – Geel Wit heeft voor de derde keer op rij verloren. In Leeuwarden gingen de Amelanders zondag met 2-1 ten onder tegen Nicator. Toch is trainer Frans à Nijeholt nog niet in paniek. “We voetballen goed, maar moeten dat de hele wedstrijd blijven doen. We missen een aantal basisspelers, met name Bjorn Wijnberg die voor rust in de verdediging zorgt.”

Daar kwam in de warming-up de blessure van Christian Molenaar bij en na tien minuten viel Sander Hekkelman al geblesseerd uit. Johan Kolk mocht hierdoor vanaf het begin meedoen. Hij zou reserve zijn omdat hij vorige week ontbrak vanwege vakantie, evenals Sander Graafsma. Die kwam in de rust Dennis Molenaar aflossen, die een ongelukkige wedstrijd speelde.

Geel Wit maakte teveel fouten op het middenveld, en dat gaf Nicator kansen. Het eerste doelpunt kwam op naam van Serge Gabriel van der Flier, die een fout van Pieter Kiewiet afstrafte. De verdediger zocht een voetballende oplossing daar waar hij er beter aan had gedaan de bal weg te rossen.

Tien minuten later werd het 2-0 door Azzazar Mourad. Hij schoot via de binnenkant paal raak.

Na de in de rust doorgevoerde positiewisseling kwam er meer evenwicht in het spel bij Geel Wit. Op aangeven van Johan Kolk maakte Bente Bonthuis de 2-1. Geel Wit kreeg daarna voldoende kansen, maar met name diezelfde Bente Bonthuis slaagde er maar niet in de keeper te passeren.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Kevin Kiewiet, Pieter Kiewiet, Kayan Kiewiet; Dennis Molenaar (Sander Graafsma 46), Jordi Metz, Jan Ytsma; Bente Bonthuis, Danny Metz, Sander Hekkelman (Brian Overmars 10).