RSS
Zoeken

Leuke wandeltips op Ameland

Geplaatst op: 06 augustus 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

ROTTERDAM - Als je op zoek bent naar een huisje in Nederland om vakantie te vieren dan heb je veel mogelijkheden. Kies voor een van de Waddeneilanden om het echte vakantiegevoel te ervaren. Ameland is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en een goede plek om te wandelen of te fietsen. Het eiland heeft slechts 3700 inwoners en veel natuur, waardoor je helemaal tot rust kan komen tijdens een van de vele wandelingen die je op dit eiland kunt vinden. Je kan kiezen voor lange en korte wandelingen en ziet zo de mooie duinen, het strand en veel andere mooie gebieden die Ameland te bieden heeft. Ontdek Ameland met de onderstaande leuke wandeltips.

Ontdek de vele wandelroutes
Huur een vakantiehuis niet ver van zee op Ameland en je wordt elke dag wakker met een grote glimlach op je gezicht. Op die manier ben je niet ver verwijderd van het zand onder je voeten en kan je op elk gewenst moment naar de zee om een frisse duik te nemen. Om je verder de hele dag te vermaken kan je een van de vele wandelroutes lopen. Je hebt verschillende wandelroutes die je langs verschillende landschappen brengt. Zo ontdek je de duinen, de dorpen, het bos of het strand. Zo zit er altijd een wandelroute bij die jou aanspreekt. Je kan een kaart kopen, kiezen voor een wandelgids of op eigen houtje het eiland verkennen. Na een lange dag wandelen wil jij jouw voeten graag wat rust geven en kan je een frisse duik nemen, op het strand liggen of gewoon in je vakantiehuis genieten van het uitzicht.

Doe mee aan een wandelevenement
Een ander leuk idee voor wandelliefhebbers is om mee te doen aan een van de wandelevenementen op Ameland. Zo kan je met mede liefhebbers van wandelen leuke routes lopen om zo de prachtige natuur van Ameland te zien. Je hebt onder meer het evenement tussen Slik en Zand, waarbij je kan kiezen om een wandelroute van 10, 17 of 25 kilometer te lopen. Als je houdt van langere wandelingen dan kan je ook kiezen voor het evenement Rondje Ameland, waarbij je 50 kilometer loopt en zo om het hele eiland loopt. Bekijk van tevoren goed wanneer de evenementen zijn en boek een huisje rond die datum om mee te kunnen doen. Zo gaan de evenementen in 2020 niet door, maar staan ze voor 2021 wel op de planning.

Boek een wandelarrangement
Als je geen zin hebt om alles zelf te regelen voor je vakantie en houdt van wandelen dan kan je ook kiezen voor een wandelarrangement. Ideaal als je een lang weekend weg wil boeken. Hierbij boek je niet alleen het verblijf in het hotel, maar krijg je ook een informatiepakket met allerlei wandelingen en kan je ook kiezen voor een entreekaart voor musea en is het ook mogelijk om het ontbijt te laten verzorgen. Zo hoef je niets te plannen en is alles voor je geregeld. Je hoeft alleen nog maar te bepalen welke van de vele leuke wandelroutes je wil doen.
Partnerbijdrage VillaSpot

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?