Kabel voor tidal kite bijna gelegd

Geplaatst op: 22 mei 2020 - Categorie: Duurzaam & Milieu

HOLLUM - De bermen in Hollum worden open gegraven en weer dichtgegooid. In opdracht van Liander wordt er een dikke kabel gelegd, dia via de Reeweg in de zomer wordt aangesloten op de tidal kite, de onderwatervlieger die stroom gaat opwekken uit getijdenstroming. De vlieger komt in de Waddenzee te hangen.

Voor de aansluiting op de tidal kite moet Liander de kabel vervangen. Half juni zijn die werkzaamheden klaar. De aansluiting gaat via de Reeweg bij Hollum. Er is in de Burenlaan, Herenweg, Westerlaan en Badweg, Hidde Dirks Katstraat, Cornelis Schellingerstraat, Jan Jacobsweg, Oranjeweg, Reddingbootweg, Eeuwe de Vriesstraat en Fabrieksweg gegraven. Aan de Oranjeweg 20 is een bovengrondse ruimte vervangen.

Tijdens de werkzaamheden wordt af en toe de spanning van de kabels gehaald en hebben sommige Hollumers even geen stroom. Liander geeft van te voren bericht wanneer dat zal zijn. Ook kunnen vanwege de werkzaamheden bermen niet beschikbaar zijn en kan er hinder worden ondervonden om huis of bedrijf te bereiken. Op de opengebroken wegdelen laat Liander planken leggen. Aannemers Verkley en Spoelstra uit Buren voeren de werkzaamheden uit. Opslag van materiaal is op de parkeerplaats aan de Jan Jacobsweg.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?