RSS
Zoeken

Eiland van H.D. Kat - Potvis in Natuurcentrum

Geplaatst op: 16 april 2018 - Categorie: Alles & Algemeen

NES - In Natuurcentrum Ameland, aan de Strandweg in Nes, is een walviszaal ingericht met ondermeer een skelet van een potvis, een potviskaak en -tanden. Ook zijn er filmbeelden van de aangespoelde en ontploffende potvissen uit 1996 te zien. Toen spoelden er vier dode potvissen aan op het Noordzeestrand. 

Informatie over de walvissen en de strandingen (en nog veel meer) is te vinden in het Natuurcentrum in Nes. De walvisvaart van de 18e en 19e eeuw komt in Museum Sorgdrager in Hollum aan bod.

Het jaar 2018 is het jaar van Hidde Dirks Kat. Vier musea op het eiland krijgen in dat HDKatjaar een tentoonstelling rond het thema van de walvisvaarder en de walvissen. De walviszaal in het Natuurcentrum is een permanente expositie met informatie over zeezoogdieren. Die tentoonstelling is al te bezoeken. Ook het Museum Sorgdrager heeft de tentoonstelling rond Hidde Kat al geopend. In het museum aan de Herenweg in Hollum kun je de reis van Hidde Kat meemaken. Kat zelf vertelt. 

Win een Dagboek vab Hidde Dirks Kat
→ maak ook een filmpje, zoals hieronder te zien is, over walvissen, walvisvaart, commandeurshuisjes, harpoenen, walvisvaarders, restaurants in walvisvaardershuisjes, tentoonstellingen, schilderijen, boeken en ga zo maar door.

→ lees hier hoe je het Dagboek kunt winnen

 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?