Booster 12 t/m 17 jarigen nog niet rond

Geplaatst op: 16 januari 2022 - Categorie: Alles & Algemeen

BALLUM - Dinsdag 18 en woensdag 19 januari komt de GGD naar Ameland om de kinderen van 5 tot 12 jaar en mensen van 18 tot 60 jaar te prikken. Er zijn een paar belangrijke ontwikkelingen binnen een aantal leeftijdsgroepen. 

Toestemming
De GGD heeft tot dusver nog geen toestemming van de minister gekregen om jongeren van 12 tot en met 17 jaar een boostervaccinatie te geven. "Mocht dat nog wel op tijd gebeuren, dan is er geen tijd meer om een uitnodigingsbrief te sturen en zullen wij communiceren via social media," schrijft Gemeente Ameland op die Twitter en Facebook.

369
Afgelopen dagen is er slechts één positieve test geregistreeerd op Ameland. Het totaal aantal komt daarmee op 369, geteld vanaf de eerste positieve test op Ameland, eind september 2020.
Opvallend is dat op de Waddeneilanden Terschelling, Vlieland en Schiermonnikoog het aantal positieve tests na de drukke Kerstvakantie enorm is opgelopen. Ameland lijkt die dans te zijn ontsprongen. Dat correspondeert niet helemaal met het hoge aantal virusdeeltjes dat in de kerstvakantieperiode in het rioolwater werd aangetroffen. Inmiddels is dat weer gedaald.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?