Ameland één in de plus en op anderhalve meter

Geplaatst op: 23 november 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM – Ameland heeft een negatief weekend achter de rug: er werden geen postitieve coronatests geteld. Begin deze week is er toch weer één positieve test geregistreerd. Vanaf woensdag 24 november geldt in Nederland weer de 1,5 meter afstand houden tot elkaar. Het was de laatste weken een dringend advies, maar nu de coronacijfers verder oplopen wordt het weer verplicht op straffe van een waarschuwing en daarna  een boete van 95 euro. Juist het afstand houden tot elkaar is een van de belangrijkste basisregels om het aantal besmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.

De verplichting geldt niet voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar en ook niet voor mensen uit één huishouden. Ook geldt de regel niet op plekken waar een coronatoegangsbewijs nodig is. De anderhalve meter regel geldt wel in winkels, maar is geen verplichting in situaties waarin afstand houden niet goed kan. Soms is dan een mondkapje verplicht of gelden andere aanvullende maatregelen.

Eind november/ begin december
Op 3 december staat de afkondiging van nieuwe maatregelen gepland, maar na de oplopende cijfers kan het ook zijn dat die persconferentie een paar dagen eerder is.

Een
Met één positieve testuitslagen erbij is het totaal aantal positieve tests op Ameland opgelopen tot 309. De telling begon eind september 2020.

Extra vaccinatieronde
Op 29 november is ook een extra vaccinatie mogelijkheid voor iedereen die nog niet gevaccineerd is.
 Lees er hier meer over.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?