RSS
Zoeken

1362 - De weldaad van zon, strand en zeewater

Geplaatst op: 12 april 2018 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - Nummer 1362 gaat over de weldaad van zon, strand zee. Wat doet het en waarom is een strandbezoek en duik in de Noordzee zo weldadig?

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.
"De zee en het strand doet iets met mensen. Is dat het geluid, is het de geur, is het de verre horizon? Via het gelukshuppeltje van de vader van Mathijs Deen kwam het zelfs in de literatuur terecht. Deen schreef erover in het boek De Wadden. Al eeuwenlang worden mensen met kwalen naar de kust gestuurd om te baden in zee, op het strand te ontspannen en de frisse zeelucht in te ademen. Is het een sprookje, een verhaaltje om toeristen naar de kustgebieden te lokken, of is de zee werkelijk zo weldadig? Feiten en fictie over het heilzame dagje strand en het verfrissende zeebad."

⇒ lees hier nummer 1362 over Weldadig strand

⇒ lees hier nummer 1361 over Het boek van Cor en Hennie

⇒ lees hier nummer 1360 over Zingen van walvissen

⇒ lees hier nummer 1359 over GR2018 - de uitslag op Ameland

⇒ lees hier nummer 1358 over Kieswijzer Ameland

⇒ lees hier nummer 1357 over Friesche eetgeschiedenis

⇒ lees hier nummer 1356 over Lake-effect snow

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Relevante dossiers: Ondernemend Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?