1321 – Eten van het wad – oester, garnaal, kokkel, mossel, alikruik

HOLLUM – Nummer 1321 gaat over eten dat je op het wad kunt vinden: garnalen, mosselen, oesters, kokkels en alikruiken. Delicatessen waar je even voor op de knieën moet.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De Waddenzee is werelderfgoed en dat is niet voor niets. Er zijn vele diersoorten te zien en een tocht naar het wad is een belevenis op zich. Midden op het wad is de stilte te ervaren, zoals die in de stad en ook op het platteland niet te vinden is. Je hoort het geluid van de vogels en de wind en de zacht ploppende en fluisterende geluidjes van de waddenbodem. Daarin en daarop huizen diertjes die te vangen zijn voor consumptie. Wie in de buurt van de Waddenzee verblijft hoeft nooit om te komen van de honger: het voedsel bevindt zich in het slik, in het water en aan de zeekering gehecht. Een voor wie geen honger heeft zijn het delicatessen voor de lekkere trek."

⇒ lees hier nummer 1321 over Eten van het wad

⇒ lees hier nummer 1320 over Halligen

⇒ lees hier nummer 1319 over Sonja Barend

⇒ lees hier nummer 1318 over Moby Dick

⇒ lees hier nummer 1317 over Potvissen

⇒ lees hier nummer 1316 over Beroemde muren

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *