1307 – Hoekige krab – uitheemse krabbensoort in de Noordzee

HOLLUM – Nummer 1307 gaat over een krabbensoort die zelden op het strand van Ameland wordt gezien.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De hoekige krab dankt zijn naam aan de vorm van zijn hoekige kopborststuk. Het is er een uit de krabbenfamilie die normaal gesproken niet op het Nederlandse strand voorkomt. Toch wordt hij er soms gevonden. De hoekige krab kan veel verschillende kleuren hebben, zoals geel, oranje, rood, roze of paars. Het bijzondere aan het dier is de wijze waarop hij zich ingraaft in een gangenstelsel dat hij met andere soorten bewoont. De hoekige krab houdt niet van heel koud water."

⇒ lees hier nummer 1307 over Hoekige krab

⇒ lees hier nummer 1306 over Facebook en filterbubbels

⇒ lees hier nummer 1305 over IS in februari 2017

⇒ lees hier nummer 1304 over Trump in februari 2017

⇒ lees hier nummer 1303 over Trump in januari 2017

⇒ lees hier nummer 1302 over Weerbaar tegen nepnieuws

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *