23-06-19
Waddendag met Geurt Busser
Terug
Waddendag met Geurt Busser

NOORDPOLDERZIJL - Op zaterdag 29 juni geeft Geurt Busser om 15.00 uur in het Zielhoes op Noordpolderzijl een lezing over de vormentaal en de beleving van onze Waddenzee, verlucht met zijn schilderijen en tekeningen. De lezing wordt gevolgd door een tekenles, mogelijk buiten. Wie mee wil doen neemt daarvoor een zwarte viltstift (fijnschrijver) en schetsboekje mee.

Geurt Busser is beter bekend als de Waddenschilder. Met zijn rijdend of varend atelier is hij meerdere dagen per week op het Wad te vinden. Een plek die na 50 jaar nog steeds inspiratie oplevert. Een groot liefhebber van wad en kwelder en een rebel die er niet voor schroomt in de voorste linies plaats te nemen als dit unieke gebied moet worden beschermd. Van september t/m december exposeert hij, met 10 noordelijke collega’s, zijn grote aquarellen in China, onder meer op de grootste Kunstmanifestatie ter wereld.

Alles heeft zijn tijd en zijn plaats onder de hemel, zegt Geurt Busser.
"Zo is een stripteasedanseres prachtig in een nachtclub of een besloten feest maar bepaald niet in een kerk, gemeenteraadsvergadering of speeltuin.
Desondanks besteden geleerde Waddenacademici de NAM miljoenen uit het Waddenfonds aan misplaatste projecten als hieronder. Hoe kan dat?
Op 29 juni het antwoord. Tot dan. Het goede."

Met hieronder bedoelt Busser een reeks opmerkingen van hemzelf en van anderen over het beeld 'Wachten op hoog water' van Jan Ketelaar.

Klaas Deen, secretaris bij Waddenacademie, vindt het beeld prachtig. 
Geurt Busser antwoordt op Twitter: "Het Wad is anders ook zo saai. Mooi opgeleukt."
Klaas Deen: "ha Geurt, ik vind dit een heel mooi kunstwerk. Jouw term Opleuken is wat mij betreft een misser en getuigt van weinig respect richting een collega kunstenaar van je."
Geurt Busser: "Op die plaats getuigt het van weinig respect voor de intrinsieke waarde van de Waddenzee."
Klaas Deen: "Ben ik niet met je eens, maar daarover kunnen we van mening verschillen natuurlijk."
Geurt Busser: "Voor spectaculair festival publiek is het geweldig. Voor natuur-, ruimte- en rustzoekers een belediging."

Terug