10-03-17
Waddeneilander op Tweede Kamer kieslijst
Terug
Waddeneilander op Tweede Kamer kieslijst

HOLLUM – Er staan verschillende Friezen op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 en een van hen komt van een Waddeneiland. Het is Christa Oosterbaan van Terschelling die op nummer 20 van de PvdA-lijst staat.

Aukje de Vries en Lutz Jacobi
Aukje de Vries van de VVD en Lutz Jacobi van de PvdA hebben zich afgelopen kabinetsperiode nadrukkelijk ingezet voor de Wadden. Op 15 maart worden de kaarten geschud. Aukje de Vries staat op plaats 18 op de VVD-lijst, zodat zij naar alle waarschijnlijkheid terugkomt in de Tweede Kamer en door kan gaan met haar goede werk. Lutz Jacobi is niet meer verkiesbaar. Zij houdt zich na 15 maart nog wel bezig met het waddengebied, maar dan als natuurliefhebber en voorvrouw van het Nationaal Park Schiermonnikoog.

Terschelling
Christa Oosterbaan van Terschelling is de enige Waddeneilander die op een lijst staat. Zoals het er nu naar uitziet kan zij alleen met voorkeurstemmen een zetel in de Kamer bemachtigen. Haar plaats op nummer 20 van de kieslijst waarborgt bij voorbaat (volgens de peilingen) geen plek in de Tweede Kamer.

Wie is Christa Oosterbaan?
Christa Oosterbaan (1976) woont in West-Terschelling en is daar ook geboren.
Zij zit vanaf 2001 in de gemeenteraad van Terschelling en is fractievoorzitter van de plaatselijke PvdA. Ze heeft gewerkt als stuurman op de groothandelsvaart en was van 2006 tot 2010 werkzaam voor Oerol. Momenteel is ze werkzaam bij een maritiem uitzendbureau.

kijk hier bij Omrop Fryslân welke Friezen er nog meer op de kieslijst staan

Terug