15-06-19
Genoeg water om te dweilen op Muzikaal Bootwateren
Terug
Genoeg water om te dweilen op Muzikaal Bootwateren

HOLLUM  - Er was genoeg water om te dweilen, tijdens Muzikaal Bootwateren. Het viel met bakken uit de hemel, maar dat weerhield de dweilorkesten er niet van de trompetten aan de lippen te zetten. Pas halverwege de middag kwam er steeds meer blauw in de lucht en brak het zonnetje door. Het gaf een extra vrolijk tintje aan het tweede deel van de dag.

Hollum was weer één groot podium voor dweilorkesten, shantykoren, viswijven en straatartiesten, met in de Schoolstraat de gerookte paling als vaste prik.

Bootwateren
Bootwateren is een traditie die is gekoppeld aan de paardenreddingboot. Na een tewaterlating en zeker na een geslaagde reddingsactie kwamen bemanning en voerlui in het café bijeen om er niet één maar twee op te nemen. Café De Welvaart bood om en om met Herberg De Zwaan redders en voerlui een sigaar en twee borrels aan. Het bootwateren en gelaghalen is net als de lancering van de paardenreddingboot in ere gehouden en in 2001 vond een aantal dat een reden voor een feestje. Dat werd Muzikaal Bootwateren en sinds 2001 is het elk jaar in juni prijs.

Negentiende
In het negentiende jaar van dit evenement waren er niet minder dan zeven podia en deden er weer honderden artiesten mee. Dweilorkesten uit het hele land staken de Waddenzee over op om er in Hollum bij te zijn. Diverse shantykoren, waaronder het beroemde koor van Ameland, zongen hun zeemansliederen.
Voor de kinderen waren tal van attracties en op straat kon je diverse straatacts tegenkomen.
De grote finale was om 18.00 uur op het Zwaneplein. Shantykoren, Juttersvrouwen en dweilorkesten zongen en bliezen allemaal samen.

Geen entree, wel programmaboekje
Muzikaal Bootwateren is een open festival, er wordt geen entree geheven. Sponsoren en vrienden maken met hun financiële bijdrage het evenement mede mogelijk. Voor een tientje word je Vriend van MBW. Vriend worden kan hier.

2020
Volgend jaar is Muzikaal Bootwateren op 20 juni.

⇒ vergeet niet te abonneren op het YouTube kanaal Ameland Vandaag (kost ook niks)

Terug