Rondvaartbedrijf Kiewied
Smitteweg 8
9162 EC
Ballum
Ab Kiewied
0519542941
a.j.kiewied@knid.nl
www.rondvaartbedrijfkiewied.nl
Terug
Rondvaartbedrijf Kiewied

Varen op de Waddenzee is een echte belevenis!

Dagelijks om 14:00 uur vaart de WL35 vanuit de oude haven van Ameland het Wad op, voor een tocht van zo’n drie uur. We gooien de netten uit op zee, en halen ze weer binnen. We legen het net aan boord van het schip. De bemanning geeft tekst en uitleg over de vangst. De vangst: verschillende visjes, krabben en zeesterren wordt in onze open aquaria/leefbakken gedaan om te bewonderen, aan te raken en te ruiken! Daarna gaat de vangst weer springlevend overboord.

De zee leeft!

Met een sleepnet wordt naar boven gehaald wat de zee voor het oog verborgen houdt: het onderwaterleven, van kriebelige krabbetjes tot glazige garnaaltjes. Je krijgt de mogelijkheid om de zeedieren van dichtbij te bewonderen. Vanaf het dek is het bovenwaterleven goed te zien: duizenden zeevogels in alle soorten en maten. Je kunt de zeehonden op de zandbanken bekijken. Speur de zee af met een verrekijker, snuif de zilte zeelucht op en geniet van de zon en de serene rust. Dit is een ultiem avontuurlijke tocht. Een ware belevenis!

Ons schip, de 'WL 35 Brakzand' is voorzien van alle gemakken en bij uitstek ook geschikt voor het maken van dagtochten. Bijvoorbeeld voor een dagje zeevissen, personeelsuitjes, schoolreisjes of een dagje weg met familie, vrienden of andere gezelschappen. 

Het schip is geschikt voor 125 personen.


Aanbieding

- 180416

Terug