Schoorsteenveger Wielstra
Terug
Schoorsteenveger Wielstra

Schoorsteenbedrijf S.R. Wielstra uit Dokkum komt regelmatig naar Ameland.

Waarom schoorsteenvegen?
Ten eerste wordt de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk verkleind en ten tweede wordt door de meeste verzekeringsmaatschappijen in de voorwaarden vermeld dat de hout, kolen of olie gestookte kachel 1 keer per jaar moet worden geveegd en gecontroleerd en een gasgestookte kachel eens in de 3 jaar.
 
Rookkanaal
Bij het stoken van hout, olie of kolen ontstaan onverbrande deeltjes die in het rookkanaal terecht komen. Deze deeltjes hechten zich aan de wand van het kanaal en vormen een teerachtige laag (dit is een zeer brandbare laag die ook wel creosoot genoemd word). Bij een temperatuur van ongeveer 500 °C (deze temperatuur wordt al erg snel bereikt tijdens het stoken) vliegt deze laag in brand en is een schoorsteenbrand een feit. De mate van de teeraanslag wordt mede bepaald door uw stookgedrag, als u de kachel teveel smoort (d.w.z. dat de brandstof te weinig zuurstof krijgt) dan ontstaat hierdoor een onvolledige verbranding, waarbij extra afvalstoffen vrijkomen en de schoorsteen verstopt kan raken. Er is dan te weinig of geen ‘trek’. Verbrandingsgassen kunnen terug slaan in de kamer waardoor en gevaar ontstaat voor koolstof monoxide. 
 
Regelmatig laten vegen
Regelmatig uw schoorsteen laten controleren en inspecteren is daarom erg belangrijk. Bovendien controleert de schoorsteenveger de schoorsteen op scheuren en/ of loszittende delen. 


Aanbieding

Schoorsteenvegen op 27 oktober 2015 voor € 55,- incl..
 
Laat uw schoorsteen nog voor het stookseizoen vegen door een vakkundige schoorsteenveger!
Voor informatie kunt u bellen met 0519-222724 of een mail sturen naar: info@wielstra-schoorsteenvegers.nl

- 6102015

Terug