Gemakkelijke middag Geel Wit tegen Houtigehage

BUREN – Geel Wit heeft het bekertoernooi afgesloten met een 10-0 overwinning op Houtigehage. Toch is deze grootste overwinning in de bekerstrijd ooit voor Geel Wit niet genoeg om de volgden de ronde te bereiken. Vorige week verloor Geel Wit namelijk van TLC met 3-4 en dat betekent dat de Leeksters doorgaan.

Geel Wit speelde vanaf het begin een gemakkelijke wedstrijd. Al in de tweede minuut lag de bal voor het eerst in het net. Een lange bal van Kevin Kiewiet werd door Noah Josephia doeltreffend afgerond: 1-0.

Het was meteen duidelijk dat het een eenrichtingsverkeer zou worden. In de volgende minuut trof Bente Bonthuis de paal. Het volgende doelpunt viel na 16 minuten spelen, maar de treffer van Danny Metz werd wegens buitenspel afgekeurd. Een minuut later kon de jonge goed leidende scheidsrechter Demir Guberinic alsnog naar het midden wijzen toen Johan Kolk een assist van Sander Graafsma tot doelpunt promoveerde.

Na 25 minuten spelen werd het 3-0. Na voorbereidend werk van Noah Josephia had Bente Bonthuis de bal voor het intikken. Bente scoorde meteen daarna weer, maar die treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Ook het doelpunt van Sander Graafsma, meteen daarna, kon geen goedkeuring vinden in de ogen van de leidsman.

Enkele minuten later was Sander andermaal dichtbij een treffer, maar zijn schot ging via de handen van de keeper en de paal naast.

De enige kans van Houtigehage kwam na ruim een half uur spelen. Maiko van der Werff ging goed door op links, maar schoot over.

Het kostte Geel Wit daarna weinig moeite om de ruststand op 6-0 te bepalen. Na een overtreding op Cor de Boer mocht Bente Bonthuis een vrije schop nemen. Zijn trap werd door Sander Graafsma koppend tot doelpunt gepromoveerd: 4-0. Twee minuten later was Sander weer het eindstation toen hij een voorzet van Noah Josephia binnen schoot. Na goed doorzettend werk van Cor de Boer bepaalde Bente Bonthuis de ruststand op 6-0.

Na de rust duurde het tot de 74-ste minuut eer er verandering in de score kwam, Sander Graafsma was de maker: 7-0.

Tien minuten later kwam de doelpuntenmachine van Geel Wit weer echt op gang. Eerst werkte Pieter Kiewiet een corner van Noah Josephia binnen. Meteen daarna schoot Cor de Boer via de binnenkant paal raak en een paar minuten later bepaalde Maikel Moll op aangeven van Bente Bonthuis de eindstand op 10-0.

Doordat De Wâlden geen team op de been kon brengen ging de wedstrijd tegen TLC niet door. Dit betekent waarschijnlijk dat De Wâlden uit het toernooi wordt gehaald en dat de Leeksters met twee overwinningen doorbekeren.