Geel Wit fors onderuit tegen Dokkum

BUREN – In een slechte wedstrijd heeft Geel Wit afscheid genomen van het bekertoernooi. Van Dokkum moest met drie doelpunten verschil worden gewonnen om de volgende ronde te bereiken. In plaats daarvan ging Geel Wit met 2-5 onderuit.

Hoe anders had het kunnen lopen als de thuisclub in de twaalfde minuut een strafschop had benut. Het stond toen al 1-0, want vijf minuten eerder was hij trefzeker vanaf de rand van de zestien. Maar zijn strafschop ging huizenhoog over. De penalty werd ‘verdiend’ door broer Micha, die onderuit werd gehaald door Erik van Buiten.

Nog geen minuut na de strafschop lag de bal er aan de andere kant in. Keeper Pieter Oene Smit leverde de bal zomaar in bij Jordi Minnema en die had het leer voor het intkken.

Vanaf dat moment kwam Geel Wit er niet meer aan te pas. Het spel was te traag en Geel Wit grossierde in het leveren van slordige passes. Zo ook in de 28-ste minuut toen Luc Metz de bal aan Jordi Minnema gaf, waarmee hij de weg vrijmaakte voor de Dokkumer om 1-2 te scoren.

Geel Wit had pech toen Bente Bonthuis op de lat schoot. In de 35-ste minuut was het wel raak aan de andere kant: Dennis de Bruin was de maker van het doelpunt.

Ook na de rust was Dokkum heer en meester. Dat resulteerde in nog twee treffers na ruim een uur spelen. Eerst scoorde Marco van Dijk en daarna schoot Leroy Gallas met een fraaie vrije schop bij de eerste paal binnen. Vlak voor tijd deed invaller Maikel Moll nog iets terug. Zijn van richting veranderd schot caramboleerde in het doel: 2-5. Net als vorige week tegen FC Birdaard miste Geel Wit een aantal basisspelers, maar dat mocht tegen Dokkum nauwelijks als excuus gelden voor het slechte spel. Dokkum is de verdiende poulewinnaar.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Pieter Kiewiet, Mark Molenaar (Kevin Kiewiet, 46), Christian Molenaar; Jurjen Metz (Maikel Moll, 80), Micha Metz, Jordi Metz, Luc Metz; Bente Bonthuis (Lukas Mollema, 50), Brian Overmars, Sander Hekkelman.