Benauwde overwinning Geel Wit op Thor

BUREN – Geel Wit heeft de competitiewedstrijd tegen Thor met 2-0 gewonnen. Op papier was het een uitwedstrijd, maar omdat de onderlinge wedstrijden waren omgedraaid werd deze ontmoeting op Ameland gespeeld.

Thor heeft zich al lang en breed neergelegd bij het spelen van nacompetitie en heeft er een leuk dagje Ameland van gemaakt. Met een bus vol supporters waren ze naar het waddeneiland getogen, en ze hebben een leuke dag gehad want de 2-0 score viel hen 100 procent mee.

Geel Wit was vanaf het begin de betere, zonder te overtuigen. In de eerste tien minuten waren er kansjes voor Christian Smid, Noah Josephia en Bente Bonthuis, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Na een kwartier de eerste kans voor Thor, Reinier Smit bokste de inzet van Yme de Kroon uit zijn doel. Meteen daarna weer kansen voor Bonthuis en Josephia, die onbenut bleven. Halverwege de eerste helft een grote kans voor Thor. Een inzet van Jehannes Couperus werd tot corner verwerkt, waarna Roan de Jong een paar centimeter tekort kwam om de bal uit de hoekshop binnen te knikken.

Er waren kansen over en weer. Voor Geel Wit waren er mogelijkheden voor Bonthuis en Tim Ytsma. Na een half uur spelen was het raak voor de Amelanders. Keeper Jesse Bilstra maaide over een schot van Sander Graafsma heen waarna Bente Bonthuis de bal voor het intikken had: 1-0.

Dat de doelman niet de allerbetrouwbaarste was bleek even later, toen hij ternauwernood Danny Met van scoren afhield. In de slotminuut kregen Thor en Bonthuis nog dikke kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Thor begon de tweede helft met een uitstekende kans voor Jesse Stoelwinder, hij schoot echter ver naast. Aan de andere kant had Danny Metz de strijd al kunnen beslissen met een wippertje, zijn lob was echter niet hoog genoeg en eindigde in handen van de keeper. Meteen daarna een dot van een kans voor Stoelwinder, Piet Kiewiet redde net op tijd. Ook Lennart Mjulder kreeg namens Thor een kans, maar schoot over.

Na ruim een uur spelen weer een kans voor Geel Wit. Tim Barf kwam tien centimeter tekort om een voorzet van Noah Josephia binnen te koppen. Even later weer een kans voor Barf, nu greep de keeper goed in.

Na 70 minuten kwam Geel Wit alsnog op 2-0. Christian Smid werd binnen de zestien gevloerd. Danny Metz schoot de strafschop onberispelijk binnen: 2-0. Daarna waren er nog kansen voor Barf en Metz, maar deze bleven onbenut zodat Geel Wit een terechte, doch magere overwinning behaalde op Thor, dat mag hopen op betere tijden in de nacompetitie.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Johan Kolk, Pieter Kiewiet (Robin Kooiker, 61), Kevin Kiewiet, Maikel Moll (Djerry Spoelstra, 77); Tim Ytsma, Sander Graafsma, Christian Smid (Dylan Molenaar, 77); Bente Bonthuis (Tim Barf, 61) , Danny Metz, Noah Josephia.