RSS
Zoeken

1315 - Griend – grote dolfijn en kleine walvis en de grindadráp

Geplaatst op: 17 maart 2017 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - Nummer 1315 gaat over de grienden, een prachtige dolfijnensoort en walvisachtige. Jaarlijks vindt de grindadráp plaats, waarbij vele grienden worden afgeslacht.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Een griend is een grote dolfijn en een kleine walvis. Het is een groepsdier dat graag samen met andere dolfijnen en walvissen zwemt. De griend komt regelmatig in het nieuws door de massastrandingen die plaatsvinden. De ene keer stranden er honderden dieren in Nieuw-Zeeland, die deels met de vloed weer los konden komen, en dan weer stranden ze met tientallen tegelijk op de kust van Zeeland. Doorgaans vinden de strandingen ver van Nederland plaats, omdat het leefgebied van de griend in de koude wateren van de Zuidelijke Oceaan en de Noordelijke Atlantische Oceaan is. Wereldwijd zwemmen enkele honderdduizenden grienden. Een exact getal is daarover niet te geven, omdat de gegevens daarover ontbreken."

⇒ lees hier nummer 1315 over Grienden

⇒ lees hier nummer 1314 over Tweede Kamerverkiezingen

⇒ lees hier nummer 1313 over Hand- en vingersymbolen

⇒ lees hier nummer 1312 over Neushoorn

⇒ lees hier nummer 1311 over Expeditie Robinson 2017

⇒ lees hier nummer 1310 over Platte buik

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Relevante dossiers: Ondernemend Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?